Hoe werkt een ozongenerator?


Het begrip 'ozon' roept verschillende associaties op. Voor sommigen is het die frisse geur na een onweersbui, voor anderen de beschermlaag hoog in de atmosfeer. In het veld van industriële reiniging is ozon een krachtige bondgenoot. Maar hoe werkt een ozongenerator precies? Vandaag duiken we diep in de unieke technologie van Ecozone Technologies, een toonaangevende naam in de wereld van ozonreiniging.

Unieke ozontechnologie van Ecozone

De ozontechnologie van Ecozone is een pionier in het produceren van hoge ozonconcentraties uit omgevingslucht. Dit is vooral effectief wanneer de luchtvochtigheid hoog is, wat cruciaal is voor desinfectiebehandelingen tegen bacteriën en virussen.

De kern van de technologie: Dubbele Diëlektrische Barrières

In het hart van de Ecozone technologie zit een speciale geometrische structuur, bestaande uit dubbele diëlektrische barrières (DDB) met luchtspleten ertussen. Wanneer omgevingslucht door deze spleten stroomt, wordt deze geëxciteerd door elektromagnetische energie, wat een "koude" plasma van zuurstof in de lucht creëert. Dit wordt bereikt via de "dubbele diëlektrische barrière-ontladingsmethode."

Wat gebeurt er precies tijdens dit proces?

 1. Selectieve excitatie: De zuurstofmoleculen in de lucht worden selectief geëxciteerd om intensief te trillen en uiteen te vallen tot zuurstofionen. Dit gebeurt zonder de stikstofmoleculen in de lucht aan te tasten, waardoor de vorming van schadelijke NOx-moleculen wordt voorkomen.
 2. Energie-efficiëntie: Meer dan 80% van de energie wordt bespaard omdat het niet wordt verspild aan de ontbinding van stikstofmoleculen.
 3. Ozonvorming: De zuurstofionen worden tegelijkertijd gecombineerd met zuurstofmoleculen om ozon (O3) te vormen.

Veiligheid eerst: Catalytisch systeem van Ecozone

Een van de voordelen van de ozongeneratoren van Ecozone is het unieke katalytische systeem dat snel het gegenereerde ozon neutraliseert. Dit stelt gebruikers in staat om veilig terug te keren naar het behandelde gebied.

Hoe werkt het?

Ozonmoleculen worden gedwongen om door het destructiesysteem te circuleren en worden efficiënt omgezet terug naar zuurstofmoleculen zonder bijproducten. Dit systeem heeft een veel hogere ozonafbraakefficiëntie en een veel langere levensduur in vergelijking met geactiveerde koolstoffilters.

  Juiste bediening is cruciaal

  Het juiste gebruik en de juiste bediening van Ecozone Technologies ozongeneratoren voorkomen de blootstelling van mensen aan ozongas. Dit vereist gespecialiseerd en gekwalificeerd personeel voor de uitvoering.

  Enkele essentiële stappen zijn

  • Zorg ervoor dat de ruimte die moet worden behandeld, vrij is van mensen, huisdieren en planten.
  • Plaats een waarschuwingsbord op de deur.
  • Stel de ozongenerator in en activeer de ozonafbraakeenheid aan het einde van de cyclus.

  Ozongeneratoren van Ecozone Technologies zijn krachtige instrumenten voor het verwijderen van geuren, het uitvoeren van diepe reinigingen en het doden van schadelijke micro-organismen. Nu u een diepgaand begrip hebt van hoe deze machines werken, kunt u de kracht van ozon ten volle benutten.

  Let op: dit artikel bevat informatieve inhoud en is geen vervanging voor professioneel advies. Raadpleeg altijd gekwalificeerd personeel voor de bediening van ozongeneratoren.

  Meer weten?

  Wil je meer weten over hoe een ozongenerator kan bijdragen aan een gezondere en veiligere leef- of werkomgeving? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Ons team van experts staat klaar om al je vragen te beantwoorden en je te adviseren over de beste oplossingen voor jouw specifieke situatie.